Een heel bijzonder geval
28 juli 2017
Ferrari
13 augustus 2017

Een nieuw tekort


Hier zit ik dan op het terras aan de achterkant van ons tijdelijke huis in Morristown, New Jersey. Het weer is heerlijk: zonnig, strak blauwe lucht en warm (27°C). Ik ben omringd door prachtige hoge bomen. Een lekker windje laat de bladeren zacht fluisteren. Hoewel ik me op dit moment vrij vredig voel van binnen, is er behoorlijk wat gaande aan de oppervlakte waar ik helemaal gek van zou kunnen worden.

Aan de voorkant van het huis creëren stratenmakers een hele hoop herrie door de weg te asfalteren. Binnenin huis ligt onze zieke jongen op een gehuurd verpleegbed. Mees is vrijdagmiddag al uit het ziekenhuis ontslagen en voelde zich behoorlijk goed. Maar gistermiddag begon hij ineens verschrikkelijk te spugen. Misschien een buikgriepje of een detox-reactie op al ‘het goede’ wat hij in het ziekenhuis heeft ontvangen (antibiotica, morfine en andere pijnstillers). Wat het ook is, het is naar. Onze lieve Romy, één van Mees’ zijn verzorgers, zit naast zijn bed, en probeert hem hier zo goed mogelijk doorheen te loodsen.

Ondertussen zit Joost te rekenen. Je kind steunen en begeleiden door een heupoperatie is één ding. Met de financiële rompslomp ervan omgaan een ander. De frons op zijn voorhoofd is groter dan anders de laatste tijd. Niet verwonderlijk. Kijk maar naar de feiten: de kosten van dit hele heupavontuur komen nu al boven de €100.000 uit. En ook al hadden we een geweldige opbrengst met onze Crowdfunding voor de eerste operatie in mei en betaalt de Nederlandse verzekering een deel van de medische kosten, wij kijken nu weer tegen een nieuw tekort aan van €25.000.

Wat nu?! Wellicht ken je iemand die een flinke donatie kan en wil doen en ons zo kan helpen Mission Mees af te ronden. En als je zou willen, mag je zelf ook nogmaals een duit in het zakje doen. Alle beetjes helpen. Alvast heel hartelijk bedankt!


GEEF NU