and off we go…
31 mei 2017
Orde in de chaos
11 juli 2017

X-ray is NOT good

Het is vandaag Independence Day, één van de leukste feestdagen in de Verenigde Staten. Ik heb het in het verleden toen we in Florida woonden, ook gevierd. Maar vandaag voel ik me totaal niet in een feeststemming. Erger nog, ik voel me moe, verslagen en de moed is me in de schoenen gezonken.

Het is allemaal gekomen door een e-mail die we gisteren ontvingen van Mees’ orthopedisch chirurg uit Amerika: ‘X-ray is NOT good. Must get him back. Soon. KEEP HIS LEGS WIDE APART at ALL TIMES.’ Met andere woorden de röntgenfoto van Mees’ nieuwe heup ziet er niet goed uit en we moeten terug naar de V.S. voor een nieuwe operatie.

Ik barst in huilen uit zodra ik het lees, Joost vloekt (wat vrij uitzonderlijk is). We hebben het op dit moment niet makkelijk met elkaar, we zijn moe van het vele zorgen en weten even niet wat we met onszelf aan moeten laat staan met elkaar… Toch zullen we ons moeten herpakken om ervoor te zorgen dat Mees wederom in de V.S. geopereerd kan worden. Daar is geen discussie over. En het moet op korte termijn.

Dus ik denk aan de spirit van de kolonisten van destijds die ook niet hun eerste gevecht wonnen op de weg naar onafhankelijkheid. Soms kost het meer tijd om nieuwe vrijheid te vinden!

Langzaam maar zeker zakt mijn wanhoop en krijg ik het gevoel dat mijn moed weer terug komt. We komen er wel, op welke manier dan ook!