De 3 musketiers
27 mei 2017
X-ray is NOT good
4 juli 2017

and off we go…

De laatste dagen zijn aangebroken en we doen er nog steeds alles aan om Mees voor te bereiden op de reis en ondertussen het beste van onze verlening te maken.
We besluiten nogmaals naar New York te gaan. Ditmaal met de auto, zodat we meer mogelijkheden voor Mees hebben als het niet goed gaat. Na iets meer dan een uur staan we in het Guggenheimmuseum. Als we 3 uur op pad zijn, krijgt Mees het zwaar en maken we een bed in het Guggenheimmuseum en doet Mees even zijn ogen dicht om bij te komen.
Als hij weer opgeladen is, vertrekken we naar Central Parc waar we ook onze ogen uitkijken. De afleiding maakt het makkelijker voor Mees, maar ook in Central Parc strijken we neer tussen de locals en doen onze ogen even dicht. Bedenkend dat hij vorige week nog maar 2x 20 minuten kon zitten en nu al 3 uur, is het toch een flinke vooruitgang en een goede beslissing geweest om hem die extra tijd te gunnen om bij te komen van de operatie!

Omdat de ruimte natuurlijk niet optimaal is in een vliegtuig, oefenen we ook vast om “krap” te zitten in een kayak! Ruim een uur genieten we van het water en de ontspannende omgeving. Mees ervaart dat het in-en uit de rolstoel/kayak (en straks vliegtuig) best goed gaat en dat het dan ook nog leuk kan zijn! Desondanks blijft hij enigszins bang voor alle bewegingen en aanrakingen en heeft hij daar wel veel begeleiding en nabijheid bij nodig. Het zal ook nog wel een tijd duren voordat hij weer ‘weet’ dat zijn been bij hem hoort en hij alles voor hem zelf weer natuurlijk aanvoelt, maar voor nu heeft hij, en wij, vertrouwen in de reis naar huis!

En zo komt vanzelf de laatste dag. Zijn hoog-laagbed wordt uit de woonkamer gehaald, alle meubels moeten weer op hun plek teruggezet worden, de koffers worden gepakt en kan de reis beginnen.

Terwijl we dit schrijven, ligt Mees languit op de grond in de Sky Club van Delta, terwijl Joost en Quirine nog een laatste drankje drinken en met Judith in gedachten proosten op een geslaagde voorbereiding van de reis! We stappen zo aan boord waar we een heerlijk bed voor Mees gaan maken in de business-class! De enige echte juiste manier om terug te komen! 😉